2014. május 27., kedd

Fűszeres/chilis grissini


Ha gyorsan szeretnénk egy jó kis ropogtatni valót készíteni a barátoknak egy kis meccsnézéshez, vagy egy kártyapartihoz, akkor a grissini remek ötlet. Ez tulajdonképpen egy kenyérropi...kenyértésztát használunk hozzá és ha akarjuk, bárhogy ízesíthetjük. Én most az egyiket chilivel, a másikat pedig magyaros fűszerrel variáltam meg :).

Annyi a dolgunk, hogy egy kenyértésztát begyúrunk és megkelesztünk. Mondjuk egy sima fehérkenyér tésztát (csak öregtészta nélkül) állítsunk össze a dagasztógép segítségével, kb. fél óra alatt megkelesztjük egy tálban, amit tiszta konyharuhával letakarunk.

Hozzávalók: 500 gr kenyérliszt, 2 ek olívaolaj, 2 kk só, 1dkg élesztő és kb. 3 dl víz

Lehet a kenyérliszt egy részét bármilyen más liszttel pótolni, mehet pl. bele aszalt paradicsom, de reszelt sajt is.., szezámmag...szóval a lehetőségek tárháza határtalan...hempergethetjük akár mákba, vagy szezámmagba...vagy mondjuk búza- vagy zabkorpába is...kinek-kinek ízlése szerint...

Mikor megkelt, kisujjnyi vastagságúra vagy vékonyabbra kinyújtjuk, és egy pizzavágóval szintén vékonyra felvágjuk és a chiliben vagy a magyaros fűszerben meghengergetjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a ropikat és kb. 220 fokra előmelegített sütőben szépre sütjük őket. Gyakorlatilag azonnal tálalható :), de nem baj az sem, ha pihentetjük kicsit....Garantált a siker és biztos, hogy hamar el fog fogyni...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése