2013. október 15., kedd

Házi készítésű, trappista jellegű sajt

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 1 l zsíros házi tej, 6 dkg vaj, 1db tojás , 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 púpozott kávéskanál só

A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni vagy amíg a savó el nem válik a túrótól, majd egy sűrű szitán/harisnyán/pelenkán leszűrjük, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük, majd állandó keverés mellet addig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik. Egy kis tálkába tesszük hűlni, majd mikor kihűlt, száríthatjuk másnapig a spejzban. Aztán fóliába v. zsírpapírba csomagoljuk és a hűtőben tároljuk, amíg meg nem esszük...sokáig nem lesz a hűtő vendége, az biztos!!!