2011. augusztus 26., péntek

Xszemes munkáim 1.

Nem akarlak egyszerre lerohanni Titeket, Kedves Olvasóim a képeimmel, így apránként rakosgatom fel őket:); remélem, tetszenek majd Nektek!



1. a rózsás kislány.......(ennél már azért jobban állok, ősrégi a fotó) - ezt vettem most elő, és ezt szeretném befejezni





2. afrikai nő (szintén előrehaladottabb állapotban van)







3. ez pedig egy adventi naptár, kis meglepetés-zacskókat lehet ráakasztani, amiket dátum szerint bontogatnak a csemeték...







2011. augusztus 25., csütörtök

Meghosszabbítanám, de hogyan?

Kaptunk egy farmert, ami legalább két mérettel kisebb, mint ami a kislányomra (aki már nem is olyan kicsi) való. Nem nagyon foglalkoznék ezzel a nadrággal, de a két hátsó zseben és a derékrészen olyan szépséges a hímzés, hogy megszületett a döntés, hogy meg kell menteni a gatyát, hogy hordhassa a jány. Úgy gondoltam, hogy kb. térd magasságban levágnám a szárakat és megtoldanám egy kinőtt farmer anyagból, majd a levágott részt visszavarrnám a toldalék aljára. Most keresgélek a kinőtt gatyák között..........esetleg más javaslat?:)

2011. augusztus 21., vasárnap

Beauty Bag



Ezeket az anyagokat a Jászain vettem, abban a nagyon olcsó anyagboltban:). Élőben SOKKAL szebb, élettel telibb mindkét anyag.











2011. augusztus 18., csütörtök

Girly Mini "Hobo Bag"







A táska eredeti mérete számomra hatalmas...még a "small" verziója is. És nem is hordok ilyen típusú táskát amúgy sem......de amikor a kislányom meglátta ezt a táskát, mikor nézegettem a képeket, "úúúúgy" kérte, hogy neki is csináljak egyet...

















2011. augusztus 16., kedd

Kendőcskék



Az úgy kezdődött, hogy a kisebbik gyermekem 0. szülői értekezletén megállapodtunk abban, hogy lesz a gyerekeknek ilyen kis egyenkendőjük.......és itt rögtön el is akadtunk...30 szülő 30 véleménnyel, hogy miért ne OLYAN színű legyen a kendő........(ezek után a köpeny témát már fel sem vetettük......).



Több sikertelen e-mail után úgy döntöttem, hogy akkor én ma elmegyek és megveszem a kendőnek való anyagot (kis virágos a lányoknak, a fiúknak pedig a virágoshoz illő bordó)....



Gondoltam egy merészet, és a Tátra utcában levő Luxus Méteráru Turkálóba elmentem, és felülírtam a virágos kendőt, megvettem ezt a kockás anyagot, hogy akkor ebből lesz a kendő, mindenkinek egyforma:).



Azt mondta a néni, hogy 150 széles az anyag...röpke számolás.......és biztos, ami biztos, vettem 3 méter anyagot....itthon levágtam az első 50 centis csíkot, aztán ezt vágtam volna fel 3 négyzetté, azokat pedig 3szögekké.........na, itt kiderült, hogy csak 140 széles az anyag...............újraszámol........46 centis kendőcskéket varrtam végül, amik nem lettek ugyan nagyok, de szerintem pont jó lesz az ünneplőjükhöz, fiúknak-lányoknak egyaránt.









2011. augusztus 9., kedd

2011. augusztus 6., szombat

Igen, megtaláltam a tuti megoldást.....

Azt hiszem, sikerült tökéletesíteni a cipzár bevarrását az Amy Butler féle érmetartóba...és ha ebbe sikerült, akkor menni fog a többi bukszácskába is.....talán az a titok, hogy nem egy körben varrom le, hanem először a külső anyagrész szélét varrom le, a cipzárt NEM varrom oda, és a csücsköket levágom. Aztán jöhet a bélés, nem felejtek el kifordító lyukat hagyni, itt is levágom a csücsköket, cipzár csücskét is, és aztán viszonylag vékonyra levágom a varrásszélességet:).

Vannak fotók is, csak most sül a palacsinta:).

És akkor a fotók:




2011. augusztus 5., péntek

Érmetartó

Na, a tegnapi és a mai napi gyakorlásnak és próbálgatásnak azt hiszem, meg lett az eredménye.

Nem hajtottam be a bélésanyagot, ahogy azt A.B. írja a leírásnál. Viszont először a külső anyagot varrtam össze, a cipzárnál levő sarkos részt levágtam, majd összevarrtam a bélést is, lyukat hagyva a kifordításhoz, ahol a bélés találkozik a külső anyaggal, ott simán átvarrtam a cipzáron kicsit, vigyáztam, hogy rendesen álljon a cipzár...aztán itt is megcsipkedtem a sarkokat.